Puslapiai

2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Keeeksiukai

Sveiki žmonės!

Šiuo metu esu tiesiog pašėlusiai pasinešusi ant... keksiukų! Man taip patinka juos puošti ir šiaip valgyti. Šv. Velykų proga mes jų prisikepėme, jie tokie dieviški! Niam, niam, niam. O puošimas kuo įvairiausias. Tai va, galbūt ir jūs užsinorėsite ko nors saldaus, taigi galite pamėginti keksiukus išsikepti vietoj to, kad pirkti juos parduotuvėje prikištus daug daug nuodų (E). Štai, receptas:
Reikės:
1 kiašinio
1 stikl. cukraus
50 g vanilinio cukraus (turi būti birus, ne kaip cukraus pudra)
2/3 stikl. pieno
1/3 stikl. aliejaus
1 stikl. + 2 valgomieji šaukštai su kaupu miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
šokoladas (pagal skonį, kiekis taip pat priklauso nuo jūsų pačių)
formelės
popieriniai "įdėkliukai" keksiukams (tie, kuriuos nuo keksiuko reik nulupt)
Kaip daryti:
kiaušinį, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti iki vientisos masės, tada supilti pieną ir aliejų ir taip pat sumaišyti ir tada supilti miltus ir kepimo miltelius, sumaišyti viską. Pasiimkite šokolado plytelę ir peilį ir drožkite šokoladą į indą. Viską sumaišykite ir paskirstykite po dėkliukus keksiukams, kurie iš anksto turi būti įdėti į kepimo formą. Orkaitę įkaitinkite iki 160° ir kepkite 35-40 min. Kepimas viršus-apačia (kaitinama iš viršaus ir apačios). Ištraukus keksiukus atvėsinkite nes kitaip jie pradės plyšinėti (jie truputuką išsipūčia ir neatvėsinus jų, jų "kepurėlės" nusiplėšia). Keksiukams atvėsus ištraukite juos iš formeliu ir patiekite, jei norite - papuoškite.
Na, puošimo būdai yra įvairūs ir puošti galima įvairiais dalykais. Vienas gražiausių dalykų - kremas (kaip jį pasigaminti tuoj paaiškinsiu) tačiau jis nėra itin skanus, bet užtat grožis neišpasakytinas! Taigi, jums reikės:
mažo pakelio Philadelphia sūrio
1 arbatinio šaukštelio vanilos (tos tokios skystos)
2 stikl. cukraus pudros (+- čia)
vandens
tūbelės (dekoravimui skirtos) arba plastikinių maišelių (tie permatomi)
maistinių dažų ir kakavos (spalvai išgauti, nebūtina)
pabarstukų (nebūtina)
Kaip daryti:
sūrį sumaišyti su vanila, maišyti apie 2 min elektriniu maišytuvu (geriausiai išeina) arba apie 4-5 min šakute ar pan., tada įdėti 1 stiklinę cukraus pudros, šliūkštelti šiek tiek vandens (apie 3 valgomuosius šaukštus), viską maišyti, tada sudėti likusią cukraus pudra ir vėl šlūkštelti vandens (tiek pat). Jei kremas per tirštas (nesimaišo ar pan.) - pilkite vandens, jei per skystas - dėkite cukraus pudros. Šį kremą padalykite į kelis indelius ir įlašinkite dažų/įdėkite kakavos, viską sumaišykite ir sudėkyte į tūbeles/maišelius tada viską užsukite ir prakirpkite kurį nors galą (jei į maišelius). Dekoruokite keksiukus viena ranka spausdami maišelį (taip reguliuosite kremo "srautą"). Pribarstykite pabarstukų ar šiaip kokių papuošimų ir voila - keksiukai išdailinti. Skanaus!




antgaliai ir raštai -->


 <-- tūbelė

Ieva

2 komentarai: