Puslapiai

2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

Dar kart apie laimę


Atostogos jau ranka pasiekiamos, taip ir neprisiverčiu nieko gero nuveikti, tai knisuos po kompo atmintį, ir va ką aptikau.

Kas po galais yra ta laimė? Gal būti laimingu tai turėti viską? O gal neturėt nieko? Gal negalvoti? Turėti žmogų kurį beprotiškai myli? O gal nemylėt nieko, kad išliktum nesudaužyta širdimi? Neprisipildžiusia karėlio, ašarų, neišrėktų pykčių ir savęs kaltinimų, kai galvoji kad galėjai viską daryt kitaip. Bet tada tu, jau nebūtum tu. Tu būtum kažkas svetimo, kažkas kito, su kitom klaidom ir kitokio sūrumo ašarom. Jei eitum tiesiai kur veda akys, ar galų gale prieitum savo Laimę? Ar prieitum? Ko gero ne, pavargtum, nusilptum, nebegalėtum blaiviai mąstyti. Bet argi tada laimė yra prisigerti taip kad nieko neprisimintum? Ar tai teisinga?
Išbėrus pusšimtį klausimų apie tą didžiąją Laimę, vienaip ar kitaip prieinu išvadą, kad Laimė, tai mirtis. Rami ir tyli, ji ateina kaip paguoda, kaip atlyginimas už nugyventą gyvenimą. Už tai, kad atsistojai, po to kai netekai kojų, po to, kai praregėjai, nors prieš minutę sakei, kad niekada, niekada daugiau neatsimerksi. Taigi, ar verta dabar tuos keturiolika metų, gyventus jau atrodo taip ilgai, užbaigti? Nesulaukus atlyginimo išeit darbo dienos vidurį, kai jau tiek atidirbai. Myliu gyvenimą. Turbūt vien dėl to galiu vadintis nuotykių ieškotoja. Laukiu, kada pro akys prašvilps sukūrys, kuris kedens plaukus, ir privers pašiurpti odą. Aš visai nenoriu turėti tos Laimės. Kas iš to? Juk tada viskas jau bus baigta. Neįdomu pabaigti skaityti nuostabią knygą, daugiau nebegyvensi joje. Viskas, būsi išspirtas iš saugaus ir jaukaus pasaulėlio, o kas toliau, niekas nežino. Ir, garantuoju, dar ilgai nesusžinos.

Iš dienoraščio
2012 - 03 -11

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą